STYLEFELLOW.FI: Esittelyssä Aegaon "Peacemaker 53" – kokoa ja näköä Tallinnasta.

STYLEFELLOW.FI: Esittelyssä Aegaon "Peacemaker 53" – kokoa ja näköä Tallinnasta.

STYLEFELLOW.FI Ajassa-blogi esittelee kolmiosaisessa sarjassa virolaisen Aegaonin kolme eri rannekelloa. Ensimmäisenä on vuorossa järkälemäinen Peacemaker 53.

Janno Roodin vuonna 2012 perustama Aegaon on käytännössä ensimmäinen virolainen kellomerkki. Jannon ja parin kaverin aloittamasta projektista on ajan saatossa kehittynyt varteenotettava, ympäri maailmaan kellojaan myyvä yritys. Kellot suunnitellaan, viimeistellään ja kasataan Virossa Aegaonin tekijöiden toimesta laadukkaita koneistoja ja muita osia käyttäen. Aegaonilla on tyylikäs showroom Tallinnan keskustassa, myynti ja markkinointi hoidetaan pääosin netissä ja jälleenmyyjiä käytetään harkiten. Suomessa Aegaonia myy KultaViljaset ja Kruunukello.
Aegaonin perustaja Janno Roodi. 
Peacemaker 53 on – uskokaa tai älkää – kahdesta vaihtoehdosta se pienempi. Kokoa on 53 mm, isoveljellä hulppeat 65 mm. Skeleton-tyyliin kellon vedettävä ETA 6497- kloonikoneisto on hienosti näkyvillä molemmilta puolilta. Rannekkeen leveyttäkin on riittävästi, 26 mm. Isoista mitoista huolimatta kello on yllättävän siro ranteessa ja rannetuntuma on kokoaan pienempi.
Aegaonin oman näkemyksen mukaan kello sopii sekä miehen että naisen ranteeseen – iso koko menee jännällä tavalla ”yli” ja se antaa käytölle lisää ulottuvuuksia. Robustiin ulkonäköön sopien rannekkeen kiinnitysruuvien kannat jäävät kuoren pinnalle.
Isosta koostaan huolimatta Peacemaker sopii myös puvun kanssa
Kellossa on paljon hienoja yksityiskohtia: reilun kokoinen ja erikoisesti muotoiltu nuppi on totutusta poiketen kellon yhdeksän kohdalla, kellon kiiltävä kuori tuo miellyttävän kontrastin muuten runsaaseen preesenssiin ja koneistoa on kuvioitu ja muutenkin viimeistelty pieteetillä.
Isokokoisen kellon nuppi kätevästi on kello yhdeksän kohdalla
Aegaeon PeaceMaker 53
Peacemakerin kohdalla tulee ajateltua kellojen koon kehitystä vuosikymmenten varrella; pienistä, 35 mm kelloista ollaan jo pidemmän aikaa siirrytty isompiin kokoihin, joka on jakanut kelloalan mielipiteitä. Aivan viime vuosina trendi on ollut taas pienempiin mittoihin päin, mutta Aegaon vetää Peacemakerin kanssa rehdisti pitkäksi ja se onkin yksi kellon ehdottomista plussista.
Aegaon on valinnut modernin suunnan kellojen muotoilussa eikä ole lähtenyt mukaan nykyään niin suosittuun uusvanhojen, vintage-kelloja jäljittelevään trendiin. Uuden luominen on usein paljon vaikeampaa kuin vanhojen ideoiden lämmittely, tästä Jannolle ja muulle Aegaonin porukalle erityismaininta.
Aegaon on mielenkiintoinen merkki eteläisestä naapurimaastamme, joka on määrätietoisella toiminnalla saanut jalansijaa Baltiassa ja pohjoismaissa. Virossa on jo vuosia ollut erittäin vireä design-kulttuuri ja Aegaeon on luonnollinen osa sitä. Seuraavassa jutussa pääsemme tutustumaan hieman sirompaan Tabula Rasaan ja sen 44 mm ja 38 mm versioihin.

Pähkinänkuoressa

  • Malli: PM53-HHHNM
  • Koneisto: ETA 6497-1 klooni
  • Käyntivara: 52 tuntia
  • Kuori: kiillotettu ruostumaton teräs
  • Kuoren halkaisija: 53 mm
  • Kellon paksuus: 10,5 mm
  • Lasi: heijastesuojattu safiiri
  • Vesitiiviys: 5 ATM
  • Rannekkeen leveys: 26 mm
  • Ranneke: musta tai ruskea nahkaranneke valkoisilla tikkauksilla
  • Hinta: 690 €