KIRJUTA JA VÕIDA

KIRJUTA JA VÕIDA

Väljendusoskus ja analüüsivõime on noore inimese elus olulised täna, olid saja aasta eest ja on seda ka tulevikus. “Ajatud väärtused” on teema, mille pakkusime välja kirjandusfestivali “Prima Vista” konkursi “Tuleviku tu(u)led” teiste tugevate teemade kõrvale. Tänuväärse ettevõtmise peasponsorina andsime peaauhinnaks pildil olevad AEGAON käekellad. Kirjutamisvõistlusest on oodatud osa võtma kõik noored vanuses 15-20. Kellel võimalus, jagage seda infot oma järeltulijatega. 

 

 

 Oled 15-20-aastane? Oskad kirjutada? Oled mõelnud, milline on Su elu praegu ja tulevikus? Pane need mõtted kirja, saada konkursile ja võida ägedaid auhindu. Meiliaadress tulevikutuled@gmail.com, tähtaeg 6. aprill.

Mis täpsemalt toimub?
„Tuleviku tu(u)led“ on omaloomingukonkurss Tartu ja Lõuna-Eesti 15–20-aastastele noortele. Konkursile on oodatud 1–2 A4 lehekülje pikkused vabalt valitud vormis tekstid, mis räägiks tulevastest aegadest: kirjutades võiks autor mõelda, millises maailmas me elame, kuidas see (lähi)tulevikus muutub, milliseid ohte ja samas ka võimalusi see kaasa toob, ning pakkuda välja ideid, kuidas nendes muutuvates oludes edukalt tegutseda või kuidas elutingimusi parendada.

Suuremat tähelepanu pööratakse selle konkursiga Tartule kui loodetavasti 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnale ning seeläbi ka lähemalt kultuurile. Samas ei ole teemad piiritletud kultuurivaldkonnaga. Need on esitatud piisavalt üldsõnaliselt, et igaühel oleks võimalik leida endale sobiv. 

Kirjutajatel on võimalik valida viie teema vahel:
a) „Heade mõtete kultuur“;
b) „Ulmeline tulevik“;
c) „Unustatud unistused“;
d) „Unistuste Tartu“;
e) „Ajatud väärtused“.

Konkursi peasponsoriks on firma AEGAON, kes kingib parimale nais- ja meesautorile kauni käekella. Lisaks on võistlusele õla alla pannud Tartu linn, koomiksikunstnikud AWst, Säkk Design, ajakiri Värske Rõhk, teater Vanemuine, Geenivaramu, Tagurpidi Maja, Tartu 2024 kultuuripealinna meeskond jt. 

Tekste oodatakse aadressil tulevikutuled@gmail.com kuni 6. aprillini. Lisa kirjale kindlasti ka oma vanus ja elukoht. 
Koostöös Eesti Trükimuuseumiga sätitakse lood kaante vahele ning parimate autorite auhindamine ja kogumiku esitlus toimub 7. mail samuti Trükimuuseumis.